Kijkersvragen

Kijkersvragen

Algemeen

Waar kan ik terecht met mijn vragen/opmerkingen over KIJK?

Heb je vragen of opmerkingen over KIJK? Neem dan contact op via klantenservice@contact.kijk.nl of 020-8089393.

Waarom zenden jullie veel reclame uit?

Wij mogen als commerciële omroepinstelling maximaal twaalf minuten per uur aan reclameboodschappen of telewinkelboodschappen uitzenden. Deze bepaling volgt uit de Nederlandse mediawetgeving, waarvan de naleving gecontroleerd wordt door het Commissariaat voor de Media.

We hebben er begrip voor dat reclameonderbrekingen als vervelend kunnen worden ervaren. Als commerciële zender zijn wij hier echter wel toe genoodzaakt, aangezien onze programma’s betaald worden uit deze reclame-inkomsten. Wij ontvangen geen subsidies van de overheid, zoals de publieke omroepen dat wel krijgen.

Waarom worden er zoveel herhalingen uitgezonden?

Aangezien wij nog geen nieuwe afleveringen hebben van dit programma, maar onze kijker het programma niet willen ontnemen, zenden wij herhalingen uit.

Waarom klopt soms de informatie over de programmering in de gidsen niet?

Gidsen sluiten een periode voor de betreffende uitzendweek om te worden gedrukt. Tussentijdse wijzigingen kunnen dan niet meer in het blad worden meegenomen. Wij adviseren je om op internet (websites/apps) te kijken voor de meest actuele programmering.

Soms zijn we genoodzaakt om de programmering op het laatste moment te wijzigen of een serie/programma te stoppen in een lopend seizoen. Hier zijn verschillende redenen voor zoals: tegenvallende kijkcijfers, de plek in de programmering of de midseason-stop van Amerika waar we in mee moeten.

Waarom klopt online de informatie over de programmering niet?

Talpa TV streeft ernaar via alle media de juiste programma-informatie te verstrekken. Dagelijks wordt de programmering actief gecommuniceerd naar de media. Als de programmering op de website niet klopt, is er waarschijnlijk iets mis gegaan in de overname van de informatie.

Waarom worden seizoenen niet in de goede volgorde uitgezonden?

Wij zenden series uit in de volgorde waarin we ze aangeleverd krijgen van de distributeur. In principe wordt daarbij het originele uitzendschema aangehouden.

Hoe kan ik mezelf of iemand anders opgeven voor een programma?

Op onze website www.sbs6.nlwww.net5.nl en www.veronicatv.nl vind je alle programma's waar we op dit moment kandidaten voor zoeken.

Ik wil mijn rechten/gegevens inzien, corrigeren, wijzigen of verwijderen. Hoe doe ik dat?

Voor het uitvoeren van je rechten, zoals corrigeren, inzien of verwijderen van je gegevens verwijzen wij je naar de Privacy Policy van Talpa Network waarin het online formulier te vinden is.

Let op, je verzoek wordt doorgevoerd voor alle merken en diensten van Talpa Network. Alle merken en diensten van Talpa Network vind je in de Privacy Policy.

Waarom is er geen ondertiteling voor doven en slechthorende bij elk programma?

We voldoen aan alle richtlijnen van de ondertiteling voor doven en slechthorende. Echter is het vrij kostbaar en kunnen wij helaas niet alle programma's voorzien van ondertiteling. Wij vragen je begrip hiervoor.

Hoe komt het dat de achtergrondmuziek vaak harder is dan het normale geluid?

De uitzendingen van onze programma’s staan vanuit de regiekamers goed afgesteld qua beeld en geluid. Probeert u uw tv-instellingen aan te passen om de verhouding tussen de verschillende geluiden te verbeteren. Vooral surround-instellingen kunnen ervoor zorgen dat achtergrondmuziek luider te horen is.

Willen jullie onze actie steunen/delen?

Helaas moeten wij mededelen dat Talpa TV niet deelneemt aan het steunen en/ of delen van (sponsor)acties. Wij bereiken dagelijks miljoenen mensen en krijgen dan ook vele verzoeken binnen. Het zou een te grote kostenpost worden als we aan al deze verzoeken gehoor zouden geven. Wij vragen begrip hiervoor.

Waar komt dat leuke item vandaan?

Helaas hebben wij geen informatie over producten of kleding uit de programma's die wij uitzenden. Aan een programma werkt een groot team mee van veelal externe producenten, stylisten en mensen achter de schermen. Vaak hebben presentatoren hun eigen stylist. Het is niet mogelijk om voor elk product specifieke informatie te achterhalen. We kunnen je dus helaas niet verder helpen met de informatie.

Ik vond de muziek dat in die serie/promo op de achtergrond te horen was zo mooi. Wat is de titel van dit nummer?

Helaas is het voor ons niet mogelijk om muziek te achterhalen, omdat wij geen muzieklijsten ontvangen bij de aflevering. Deze informatie is echter in de meeste gevallen wel terug te vinden op internet, onder andere op www.imdb.com, www.soundtrackcollector.com, www.epguides.com of via de applicatie Shazam.

Waar kan ik met mijn vraag terecht over Tommy Teleshopping?

Alle vragen over een product en/of een levering van Tommy Teleshopping kunt u het best contact opnemen met het bedrijf zelf. De contactgegevens vindt u op de website.

Ik vind dit zo’n leuke serie! Komt er ook een DVD van?

Wij kunnen geen antwoord geven op vragen of een serie op video of dvd is uitgebracht, dit recht is namelijk voorbehouden aan de producent (wij verkrijgen alleen de uitzendrechten). We raden je aan om informatie over in de handel verkrijgbare video’s of dvd’s op te zoeken op het internet.

Kan ik een aflevering of film op DVD krijgen?

Talpa TV (SBS6, Net5, Veronica en SBS9) is niet gerechtigd kopieën van uitzendingen of films te maken. Voor Nederlandse programma’s raden we je aan om contact op te nemen met Media Info Groep. Zij kunnen, tegen betaling, Nederlandse programma’s die tot 1 maand geleden zijn uitgezonden aan je leveren. De Media Info Groep is te bereiken via info@mediainfogroep.nl. Recente programma’s kunt u terugkijken via ons Video On Demand platform www.KIJK.nl.

Is het mogelijk om merchandise te ontvangen van een programma/zender?

Helaas moeten we mededelen dat Talpa TV niet deelneemt aan merchandise activiteiten. Wij bereiken dagelijks miljoenen mensen en krijgen dan ook vele verzoeken binnen. Het zou een te grote kostenpost worden als we aan al deze verzoeken gehoor zouden geven. Wij vragen begrip hiervoor.

Ik doe mijn onderzoek over Talpa TV, zouden jullie me hierbij kunnen helpen?

Wij krijgen dagelijks vele verzoeken van studenten of we mee kunnen werken aan de meest uiteenlopende onderzoeken. Graag zouden we aan al deze aanvragen tegemoet komen, maar helaas hebben we daar op dit moment gewoonweg de tijd niet voor.

Ik ben op zoek naar de locatie van een specifieke uitzending

Helaas hebben wij geen informatie over locaties van de programma's die wij uitzenden. Aan een programma werkt een groot team mee van veelal externe producenten, locatiemanagers en mensen achter de schermen. Het is niet mogelijk om voor elke aflevering specifieke informatie te achterhalen. We kunnen je dus helaas niet verder helpen met de informatie.

Kan ik een foto/handtekening van een BN’er krijgen?

Vriendelijk bedankt voor je verzoek en de getoonde interesse in Talpa TV. We zijn echter niet in het bezit van handtekeningen en foto’s van BN’ers. Vanwege de velen oproepen is het ook niet mogelijk om hier op in te gaan. We hopen op je begrip.

Kan ik een brief sturen aan een van jullie presentatoren?

Wij kunnen uit privacy-overwegingen geen persoonlijke gegevens van onze presentatoren verstrekken, hiervoor vragen wij je begrip. We sturen wel mail en post naar onze presentatoren door. Eventuele brieven kunnen naar het onderstaande adres:

Talpa TV
T.a.v.: naam presentator/presentatrice
Postbus 18179
1001 ZB Amsterdam

Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Mail ons